کشت قراردادی گندم به سال بعد موکول شد

کشت قراردادی گندم به سال بعد موکول شد

گندم
رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران گفت: با توجه به اقدام دیرهنگام برای کشت قراردادی، امکان خرید ۵ میلیون تن گندم به این روش در سال جاری محقق نشد؛ اما با برنامه‌ریزی در حال انجام، از مهرماه این امر عملیاتی می‌شود.

«عطاءالله هاشمی» رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: خرید توافقی گندم به دو شکل در کشورمان انجام می‌شود که در حالت اول بعد از انجام تولید با نرخی بالاتر از نرخ خرید تضمینی گندم توسط بخش خصوصی یا دولتی در موارد خاصی خریداری می‌شود.

وی افزود: حالت دوم، خرید توافقی به صورت کشت قراردادی است و قبل از تولید توافقات اولیه میان تولیدکننده و خریدار انجام می‌شود که روش مناسب و منطقی تری نیز است؛ در این روش قبل از تولید کمک‌های لازم نیز توسط خریداران به کشاورزان انجام می‌شود؛ طرف خریدار کشت قراردادی به طور معمول کارخانجات هستند.

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران ادامه داد: از 60 سال قبل تجربه موفق کشت قراردادی چغندر قند در کشور وجود داشته است؛ از سال 98 نیز با توجه به نیاز کارخانجات ماکارونی تجربه موفق کشت قراردادی گندم در این محصول شکل گرفت.

وی تصریح کرد: برای سال زراعی جاری دولت برنامه کشت قراردادی گندم را در دستور کار داشت اما با توجه به اقدام دیرهنگام و آغاز عملیات کشت، موفق عمل نشد.

هاشمی اظهار داشت: در دستور کار بود که صنف و صنعت بتوانند 5 میلیون تن از گندم را به صورت کشت قراردادی خریداری کنند اما برای سال جاری محقق نشد.

وی افزود: برای سال زراعی آینده تلاش می‌شود که حجم کشت قراردادی گندم از 5 میلیون تن نیز عبور کند که این امر بار مالی را نیز از دوش دولت بر می‌دارد.

رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود امسال 13 میلیون تن گندم در کشور تولید شود که تا به امروز تنها 5.4 میلیون تن آن به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوالی دارید ؟

کارشناسان پر شور تروفا منتظر تماس های شما هستند