از آنجایی که افزایش تولید میوه و در نتیجه افزایش عملکرد در باغات، به لحاظ اقتصادی اهمیت فراوانی دارد، تغذیه جوانه درختان در فصل زمستان و اوایل بهار که دمای خاک پایین است حائز اهمیت می باشد. از طرفی اکثر کشاورزان اعتقاد دارند که با فرارسیدن فصل بهار فعالیت باغداری آغاز می شود اما این نظر کاملا اشتباه است، چرا که عمده کار باغداری در پایان تابستان و قبل از خواب زمستانی درختان می باشد. ازاین رو محلول پاشی درختان با کود فروت ست قبل از شروع فصل جدید که در آن زمان گیاه بخش قابل توجهی از انرژی و عناصر خود را برای تولید از دست داده، برای تامین بخشی از عناصر مورد نیاز درخت برای رشد جوانه ها، گلدهی و همچنین افزایش ضریب تبدیل گل به میوه مفید خواهد بود.
• افزایش گرده افشانی
• افزایش گلدهی
• افزایش میوه دهی
• کاهش ریزش غیر طبیعی گل، میوه
• کاهش سال آوری درختان
• افزایش مقاومت به سرمازدگی، آفات و خشکی
• افزایش مقاومت گیاه در برابر عوامل محیطی مانند تگرگ، برف و …
• نیتروژن 8%
نیتروژن می تواند انرژی لازم برای جوانهها را با تامین کربوهیدرات فراهم کند. این عنصر در رشد رویشی، گلدهی، تشکیل میوه، عملکرد محصول، رسیدگی میوهها دخالت دارد.
• روی 4%
روی پیش ماده تولید اکسین است و نقش مهمی در گرده افشانی گیاه دارد. کمبود آن موجب ریز برگی شده که خود بر کیفیت و کمیت محصول اثرگذار است. همچنین عنصر روی با افزایش فعالیت آنزیم های درگیر در تولید کلروفیل، میزان فتوسنتز را درگیاه بالا می برد.
• بور 2%
بور در افزایش عمر دانه گرده و در نتیجه بهبود کیفیت گرده افشانی و لقاح نقش دارد که در نتیجه باعث تولید حداکثری میوه شده و از تشکیل میوه های بدشکل و ناقص جلوگیری می کند.
گاهي عناصر دیگری مانند پتاسیم، کلسیم، آهن و … نیز در ترکیب فروت ست وجود دارد که به طور مثال پتاسیم در انتقال قند درون گیاه نقش دارد. پس از برداشت میوه، انتقال قند از برگها به جوانهها بسیار اهمیت پیدا میکند و به دلیل اینکه برگ رو به پیری میرود باید این انتقال سریعتر انجام بگیرد، که با محلول پاشی فروت ست حاوی پتاسیم يا ترکيب آن با يک کود پتاسيمي این امر میسر می گردد.
محلول پاشی فروت ست درگلخانه ها و در محصولاتی مانند فلفل، خیار و گوجه فرنگی نیز قبل از گلدهی، براي افزايش گلدهي، جلوگیری از ریزش گل و میوه و تولید میوه بیشتر و یکنواخت تر توصیه میگردد. همچنین در طول دوران باردهی و در صورت مشاهده کمبود روی و بر نیز می توان به تکرار محلول پاشی فروت ست اقدام کرد.
• نوبت اول: بعد از برداشت و قبل از ریزش برگها
دقت داشته باشید که هر چه از زمان برداشت میوهها بگذرد توانایی برگها برای فعالیت و جذب عناصر کاهش مییابد. بنابراین سعی کنید فروت ست بعد از برداشت به تأخیر نیافتد و برگ هنوز سبزینگی مناسبی داشته باشد.
• نوبت دوم: زمان تورم جوانه ها
در اسفند یا فروردین ماه که پوست قهوهای رنگ روی جوانه ها توانایی جذب عناصر را از راه محلول پاشی دارد یکی دیگر از زمانهای محلول پاشی فروت ست است.
• نوبت سوم: بعد از تشکیل میوه
بعد از تشکیل میوه و زمان فندقی شدن آن، مرحله سوم محلول پاشی فروت ست است که موجب افزایش ظرفیت بزرگ شدن میوه و جلوگیری از ریزش میوه در فصل گرم می شود.